Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Rechten koop scooter via Marktplaats?

Mijn dochter heeft 3 weken geleden een scooter gekocht op marktplaats. Tijdens de aankoop heeft ze samen met een vriend die er wel wat verstand van had een aantal zaken nagekeken en alles leek in orde, oliepeil, schade, proefrit.... Maar sinds begin deze week start de scooter niet meer. Toen ze ging kijken naar het oliepeil was deze helemaal leeg, zonder lekkage op de grond. Lijkt er dus op dat de olie in de motor terecht is gekomen. Ze heeft de scooter amper gebruikt, ze is zelf nog bezig met haar rijbewijs, enkel een vriendin van haar heeft ermee gereden met mijn dochter achterop.
Het lijkt er dus op dat de scooter een aantal verborgen gebreken had waar de verkoper al dan niet vanaf wist. In zijn advertentie gaf hij ook aan dat er nog enkele beurten in de prijs zaten, maar bij navraag bij de winkel waar deze beurten geldig zijn, blijkt dit niet zo te zijn. Voor een 17-jarige is € 750 toch een flinke hap uit haar spaarrekening.
Ik heb haar al aangeraden om zo snel mogelijk naar een garage te gaan met de scooter en de eventuele verborgen verbreken te laten vaststellen en hier ook een rapport voor te laten maken door de garage om dit dan aan de verkoper voor te leggen en haar geld terug te vragen.
Wat zijn haar rechten en wat kan ze nog meer doen?

Goedemiddag,

Vervelend dat uw dochter dit heeft meegemaakt. Helaas is dit een veelgehoord probleem op platforms zoals Marktplaats. Juridisch gezien zijn er wel mogelijkheden, aangezien zij als doel had de scooter aan te schaffen zonder gebreken. Nu dat anders blijkt te liggen, zou het als wanprestatie en/of dwaling kunnen worden aangemerkt. Het is aan te raden een screenshot te maken van de advertentie. Ook doet uw dochter er inderdaad goed aan om een rapportage op te vragen bij een scooterdealer omtrent de gebreken. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag