Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rechten/kansen als onderhuurders?

Wie zijn wij? Een groep van acht onderhuurders in een bedrijfspand, het voormalige Nestle-gebouw. Wij hebben onze werkruimtes/studio's/opslag in onderhuur van een bedrijf, een sinds 1990 gevestigde repetitieruimte voor muziekgroepen. Onze bedrijven zijn allemaal muziek gerelateerd, studio's, muziekinstrumentenreparatie, platenlabels/-distributie.

Wat is het probleem? Vorige maand is er in de kelder een weedkas opgerold. Een medewerker van het bedrijf is twee dagen verhoord en er loopt een onderzoek waarvan ons verteld is dat het flink wat tijd in beslag gaat nemen.
Onafhankelijk van het onderzoek is de eigenaar bezig met een procedure om het bedrijf eruit te zetten. Het bedrijf heeft namens ons geprobeerd te onderhandelen met de eigenaar over een eventuele verlenging van ons verblijf, maar deze is daar niet op in gegaan. Erkend ons ook niet als partij.
Onze vraag: Waar staan wij als onderhuurders? Wij hebben allemaal tijd nodig om vervangende ruimte te zoeken, in te richten, te verhuizen. Dat gaat niet lukken in een paar maanden. Wij willen als groep een regeling treffen met de eigenaar, want als we er op korte termijn uitmoeten is dat voor acht ZZP-ers einde verhaal.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag