Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Rechten hondeneigenaar?

Ik wil graag vragen wat mijn rechten zijn in de situatie met mijn hond.

Vorig jaar tot begin Mei heb ik bij mijn beste vriend en zijn ouders gewoond.
Omdat ze wisten van mijn wens om een eigen hond te hebben, hebben ze mij een hond gegeven. We hebben vanaf het begin afgesproken de kosten te delen met betrekking tot de hond. Op een gegeven moment werkte het niet meer tussen mij, mijn beste vriend en zijn ouders, en ben ik weer gaan wonen bij mijn moeder. De zorg hebben we zover het kon, nog steeds verdeeld net zoals de kosten. We hadden afgesproken dat zodra ik mijn eigen plek zou hebben, ik de hond mee zou nemen. Helaas gaat het al een tijdje niet meer goed in de communicatie over de hond. In het laatste gesprek een paar weken geleden, hebben we afgesproken dat ik opzoek ga naar een tijdelijke plek voor de hond tot ik een eigen plek heb. Nu heb ik een tijdelijke plek gevonden maar trekken ze de beslissing die wij met zijn allen hebben gemaakt terug en willen ze de hond niet aan mij meegeven.
Op het koopcontract sta ik als baasje geregistreerd, en bij de registratie van NDG sta ik ook als houder vermeld. De ouders van mijn beste vriend staan als koper op het contract.
Ik heb ondertussen ook meer dan het dubbele van het aankoopbedrag uit gegeven aan de hond.

Wat zijn mijn rechten? En welke stappen kan ik ondernemen? Ik wil de hond niet kwijt, en wil er alles aan doen om haar te houden. Ze betekent alles voor mij.
Bovendien wordt ze niet goed verzorgd bij mijn beste vriend en zijn ouders, en verwaarlozen ze haar vaak met geen medicijnen geven die ze nodig heeft, en zorgen er niet voor dat er op tijd voer in huis is. Zo zijn er nog meer dingen die niet goed lopen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag