Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Rechten hond eigenaar sloop spullen derden?

Onlangs heb ik onze puppy van nu 8 maanden bij een tijdelijke oppas gebracht. Onze vaste oppas was namelijk op vakantie en haar broer die wilde wel een paar dagen oppassen in die periode.
De tweede dag had ik de hond afgezet en mij werd verteld dat de oppas alleen 's middags even weg moest. Hierop gaf ik akkoord, omdat ik dacht dat de hond dan wel al een paar keer uitgelaten zou zijn en een beetje energie kwijt zou zijn zodat hij rustig kon liggen.
Nu werd ik echter 1,5 tot 2 uur later al boos opgebeld dat de hond spullen had gesloopt. De oppas vertelde er ook bij dat hij een uur weg was geweest, wat betekent dat hij vrij snel nadat ik wegging is weggegaan en de hond alleen heeft gelaten in een voor hem nog nieuwe omgeving en vol energie. Terwijl ik daar niks van wist, mij vertelde hij alleen 's middags even weg te moeten waar ik akkoord op gaf.
Als ik afspreek om op te passen dan ga ik niet een aantal keer weg. Als ik dat had geweten had ik ‘m natuurlijk niet daar gelaten. Meneer heeft zelf het risico genomen om een (jonge) hond in huis te nemen en dan kun je verwachten dat er wellicht een keer iets kapot gaat.
Nu vergoedt de verzekering niks, omdat het z’n eigen schuld is. Maar hierdoor probeert meneer alsnog dat ik alles ga betalen. Nu is mijn vraag: moet ik dan nu het volledige bedrag betalen omdat de verzekering van beide kanten niks vergoedt, of kan ik ook aangeven alleen een deel te willen betalen omdat hij zelf het risico heeft genomen om hem alleen te laten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag