Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Rechten dochter van moeder die zoon financieel en emotioneel voortrekt?

Graag zou ik wat juridisch advies willen ontvangen over het volgende.
Ik ben dochter van een moeder op leeftijd die sinds eind maart vanuit een indicatie Dementie met 24-uurszorg veilig woont in een zorginstelling. Het is mij gelukt dat ze deze stap vrijwillig heeft gedaan. Tijdens vele jaren van mantelzorg heb ik vrij weinig kunnen communiceren hierover met mijn broer en op het moment van het afgeven van de indicatie, vertrok broerlief naar Thailand. Tijdens zijn afwezigheid, werd de gezondheid van onze moeder steeds nijpender dus het was noodzaak dat ze zo gauw mogelijk begeleid kon gaan wonen. Ze at en dronk alleen met begeleiding. Ik woonde op 2 uur rijden weg. Toen mijn broer terug kwam, was mijn moeder door mij verhuist. Echter hij heeft haar volledig tegen mij opgezet en moeder gevoed met wantrouwen op allerlei vlak. Dat heeft geresulteerd dat ik niet meer bij mijn moeder welkom was en dat ze mij volledig wantrouwde, terwijl ik iedere stap met haar besproken had en met haar goedkeuring had uitgevoerd. Ik kreeg een aangetekende brief met beschuldiging van diefstal van geld en goederen. Ik heb low budget verhuisd en ik heb een volmacht om de woning netjes achter te laten en ik heb een volmacht om namens onze moeder haar administratie te regelen. Vooral belangrijk bij dementie.

Ik heb de beschuldigingen laten rusten en mijn broer had het ondertussen voor elkaar dat ik de administratie niet meer kon uitvoeren. Hij wel. Ik heb op vriendelijke manier weer contact gezocht en toen sprak hij nergens meer over. Maar verder overleg, doet hij niet. Hij communiceert niets en is op narcistische wijze bezig als zoon ALLES te willen regelen.
Ik ben als een speer bezig gegaan met de aanvraag van bewindvoering. Dat loopt nu. Inmiddels heeft mijn broer zonder mijn medeweten, een flinke som geld losgepeuterd bij onze moeder voor de aankoop van een bus. Hij is namelijk binnenkort zonder huis en heeft een onderkomen nodig om daarmee een paar maanden in Zweden te kunnen werken.
Vandaag was ik er getuige van dat mijn moeder even voor 500 euro kleding voor haar zoon kocht. Overigens is hij 57:). Ik ben er enorm van ontdaan. Vraag me af of ik nog iets zou moeten regelen nu omdat de bewindvoering nog niet is geregeld en hij alle ruimte heeft haar rekening af te romen. Onze moeder is niet meer wilsbekwaam en het is wachten op vaststelling voor bewindvoering. Zou u mij kunnen adviseren wat ik het beste zou kunnen doen in deze fase? Zelf voel ik me opgebrand. Niet gesteund. Wel verantwoordelijk voor mijn moeders welzijn. Dat zal wel zo blijven, ondanks het voortrekken.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag