Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rechten contract bij fusie?

Goedemorgen, Op dit moment werk ik als assistente bij Verloskundigenpraktijk --. Deze praktijk gaat een fusie aan met de Verloskundigen --, die aangesloten zijn bij het Ziekenhuis Tilburg. Mijn huidige contract wordt ontbonden en ik zal een nieuwe contract krijgen van het Ziekenhuis die mij dan weer uitlenen aan de gezamenlijke Verloskundigen --. Mijn werkzaamheden zullen het zelfde blijven. Maar ik zal op verschillende locaties inzetbaar moeten zijn, wat betekend dat ik meer en langer zal moeten reizen. Ik zal ook volgens een steeds wisselend rooster moeten werken. Terwijl ik nu op 1 locatie vaste dagen werk.. Daarbij krijg ik minder vakantie dagen. Wat zijn mijn rechten als ik besluit niet op dit voorstel in te gaan? Krijg ik dan ontslag met bijbehorende uitkering. Of neem ik ontslag en sta met lege handen? Ik dacht te weten dat bij een fusie je huidige contract voor minimaal 1 jaar in zijn geheel overgenomen moet worden door de nieuwe werkgever. Ik heb nagevraagd of het contract mee gaat in de fusie maar dat bleek dus niet het geval. Ik hoop dat u mij duidelijkheid kunt geven m.b.t. tot mijn rechten en plichten.

In beginsel is het zo dat als er een wisseling van onderneming plaatsvinden, bijvoorbeeld door fusie of overname, de nieuwe partij de werknemers in de staat waarin zij verkeren over moet nemen. Dat is niet enkel voor een jaar maar met alle rechten en plichten. Het kan wel zo zijn dat door de fusie er een reorganisatie wordt uitgevoerd om alle functies gelijk te trekken, maar een werkgever moet daar uiterst voorzichtig mee om gaan. Als ik het zo lees is er nogal een dwingend karakter aan de situatie en dat mag niet zo maar. Ook ontslag vanwege de fusie is niet juist.

Om u goed te kunnen helpen is het goed om hierover verder met elkaar te praten. U kunt vrijblijvend contact opnemen via boksjuristen.nl.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag