Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Rechten bij vergoeding middels overeenkomst WKO?

Sinds 2012 betaal ik een vergoeding middels een overeenkomst voor de WKO aan de woningcorporatie. Op 22 januari is deze uitspraak gedaan door de Hoge Raad: ECLI:NL:HR:2022:61. Daarin is uitgesproken dat deze kosten niet doorberekend mogen worden en terug betaald moeten worden aan de huurder. Op basis van die uitspraak doet de corporatie een voorstel voor om het oude/huidige contract met voorwaarden te vernieuwen en de tarieven terug te betalen tot 01-2017. Dit wordt uitbetaald wanneer het nieuwe contract is getekend. Ik heb het idee dat er niet volgens het recht wordt gehandeld. De volgende vragen:
- Moet de corporatie daadwerkelijke alle in rekening gebrachte bedragen voor de WKO terugbetalen in plaats van de voorgestelde periode heden tot 01/2017?
- Is de corporatie gerechtigd om dit contract in stand te houden, te wijzigen en als drukmiddel te gebruiken?
- In de uitspraak is bevestigd dat de WKO als onroerend wordt gekenmerkt, is er dan nog wel een apart contract vereist?
In de uitspraak zie ik geen besluit over de periode waarover terug betaald moet worden evenals de instemming met hernieuwde overeenkomsten. Of hier daadwerkelijk volgens de uitspraak en het recht wordt gehandeld, heb ik advies nodig gerelateerd aan het huurrecht.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag