Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Rechten bij opzegging huurovereenkomst

Ik werd vandaag verrast door een bericht van de eigenaar van het pand waar ik woon. Ik huur een studio in het centrum van Leeuwarden. Concluderend komt het er op neer dat ik mijn appartement uiterlijk 31 augustus moet verlaten. Het bericht is als volgt:

''Geachte heer NAAM 1 , ik geef je een maand om je appartement te verlaten , heb je meerdere keren aangesproken om niet op je dak te komen. Heb al 2x een lekkage gehad en heb dit moeten laten maken. Ook toen weer gezegd niet op het dak komen. . Geef je tot 30 augustus de tijd om een ander plek te vinden . De procedure en de kosten worden op je verhaald als je niet uit het app vertrokken bent. Vriendelijke groet NAAM 2
Foto komt hierbij .''

Met daarbij een foto van het dak aangrenzend aan mijn kamer. Goed om te weten is dat ik een mondelinge huurovereenkomst heb met de huurders van de beneden pand. Zij huren op hun beurt weer van de pandeigenaar. En hij stelt hierin dus dat hij me meerdere keren heeft aangesproken. Dit is nooit (goed) gebeurd en zeker niet schriftelijk. Ik heb hierover alleen contact gehad met de huurders van de begane grond. In dit gesprek met hen kwam het er op neer dat ik de dakdekker (die langskwam op aanraden van mij i.v.m. watervorming onder het dakleer) moest vragen of gebruik van het dakje voor lekkage kon gaan zorgen. Hij gaf aan dat het bij temperaturen boven de 20 graden wel zacht kon worden en dat er daarom dan een rubber mat overheen moest worden gelegd, maar het verder niet voor problemen ging zorgen.

Op basis van deze opmerking ben ik aan de slag gegaan en heb ik kunstgras met een dikke rubbermat en een tuinset op het aangrenzende dakje van mijn woning geplaatst, om zo toch nog een klein beetje -een buiten- te hebben in het centrum. Verder heb ik, om de druk op het dakleer verder te verminderen, brede houten blokken op maat gemaakt. Deze staan onder o.a. de stoelen. Het dakje heb ik verder stevig onder handen genomen, al het houtwerk is schoongemaakt en waar nodig opnieuw planken vastgezet. In mijn optiek heb ik er binnen de gestelde kaders alles aan gedaan om overlast en schade te voorkomen.

Omdat ik hier met plezier woon (en hier graag blijf) ben ik benieuwd wat mijn juridische mogelijkheden zijn in deze kwestie.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag