Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Rechten bij ondeugdelijke plaatsing blokhut?

We hebben een blokhut gekocht, inclusief het plaatsen, totale kosten 17.000 euro. De blokhut is voor ons op maat gemaakt en we hebben getekend voor alle afmetingen. De blokhut is geplaatst door een externe timmerman ingehuurd door verkoper, zit bij de 17.000 euro in. Na het plaatsen heb ik hem gebeitst en heeft de elektricien de stoom aangelegd. Twee weken na het plaatsen gaan we de overkapping van de blokhut inruimen en komen er achter dat de timmerman de verkeerde wand aan de verkeerde kant heeft gemaakt, aan 1 kant van de deur kwam onze jacuzzi, die wand moest 210 cm zijn en de andere kant een tuinset. Nu door het verkeerd in elkaar zetten van de blokhut kan onze nieuwe tuinset van 1300 euro er niet staan. De oplossing van de timmerman was dat hij een nieuwe tuinset voor ons koopt van 1200 euro en de nieuwe voor ons niet meer bruikbare tuinset wil hij dan hebben. Lijkt mij niet reƫel. Voordat ik een tegenreactie geef zou ik graag willen weten waar we recht op hebben.

Het klinkt alsof je in een lastige situatie zit. Op basis van de door jou verstrekte informatie is het raadzaam om te weten dat onder het Nederlandse recht, consumenten worden beschermd door de wet in dergelijke gevallen. De uitvoering van de overeenkomst moet namelijk conform afspraak zijn, conform de eisen van goed vakmanschap en conform het verwachtingspatroon dat je op basis van de overeenkomst mocht hebben.

In jouw geval lijkt de plaatsing van de blokhut niet conform de overeenkomst, omdat de wanden verkeerd geplaatst zijn. Dit is een tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst. De herstelkosten komen normaliter voor rekening van de verkoper, mits je hen op tijd en op de juiste wijze in kennis hebt gesteld van deze tekortkoming. Bewaar alle correspondentie zorgvuldig en stel in gebreke bij het uitblijven van een passende oplossing.

Het voorstel van de timmerman om de tuinset te vervangen door een nieuwe lijkt niet een passende oplossing, gezien deze vervanging de situatie niet zo maakt zoals deze was of zou moeten zijn volgens de overeenkomst. Je zou kunnen overwegen om de verkoper aansprakelijk te stellen voor de kosten van het opnieuw opbouwen van de blokhut conform de oorspronkelijke afspraken.

De eerste stap zou zijn om het probleem kenbaar te maken aan de verkoper en te zorgen voor een geschreven bevestiging van jullie gesprek. Als je er niet in slaagt om er met de verkoper uit te komen, moet je overwegen om juridisch advies in te winnen, en mogelijk naar de rechter te stappen om je rechten af te dwingen.

Nogmaals, dit is slechts voorlopig advies en het is raadzaam om juridisch advies in te winnen bij een professional. Misinterpretatie van juridische rechten kan leiden tot onbedoelde consequenties."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag