Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Rechten bij echtscheiding?

Ik woon met mijn dochter en man in Duitsland. Ik ben Nederlandse en mijn man Duits en mijn dochtertje is ook in Duitsland geboren. Hij wil scheiden. Mijn man wil mij uit huis zetten en ik mag mijn kind niet meenemen naar Nederland. Wat moet ik nu doen als hij me het huis uitzet en ik mijn kind niet mee krijg?

Het is belangrijk om onmiddellijk juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat in familierecht in Duitsland, omdat de wetgeving met betrekking tot echtscheiding en voogdijrechten in Nederland anders is dan in Duitsland.

Probeer in de tussentijd rustig te blijven en in gesprek te blijven met uw echtgenoot over de situatie, mogelijk met behulp van bemiddeling. Het is belangrijk om te proberen een oplossing te vinden die in het belang van uw kind is.

In Duitsland wordt bij een scheiding hoe dan ook gekeken naar het belang van het kind. U hebt als ouder in beginsel recht op omgang met uw kind, tenzij er gegronde redenen zijn om dit te beperken. Het is belangrijk om de voogdij en omgangsregelingen voor uw kind vast te leggen in overeenstemming met de Duitse wetgeving.

Ook uw rechten met betrekking tot het huis en financiƫle zaken worden bepaald door de Duitse wetgeving en de huwelijksovereenkomst (als die er is). Een advocaat kan u adviseren over hoe u uw rechten in deze kwesties kunt beschermen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag