Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Rechten bij bedrog via marktplaats?

Ik heb bij een firma op Marktplaats een bumper gekocht. Deze bumper was duidelijk op foto te zien en deze was in goede staat. Gisteren krijg ik de bumper opgestuurd met de post en doe ik het pakket open, zit een andere bumper in voor een ander model auto vol met gaten! Ik heb de firma proberen te bereiken maar er lukt niets, niet via mail niet via contactformulier en ook niet telefonisch. Ik heb gisteren met Marktplaats contact gehad en deze adviseerden me om contact met jullie op te nemen. Ik heb een hoog bedrag betaald voor een bumper vol met gaten en ook nog heel iets anders dan wat ik besteld heb.
Kunnen jullie me zeggen wat ik hiermee kan doen en hoe ik terug aan mijn geld kom.

Vervelende situatie, wat helaas ontzettend vaak voorkomt. In principe is er sprake van dwaling. U krijgt iets waar u voor betaald heeft, maar het blijkt een ander product te zijn. Van bedrog is juridisch gezien sprake, indien het aantoonbaar is dat er opzettelijk iets anders geleverd is dan overeengekomen.

Ik ga ervan uit dat het gaat om een onderneming. U staat sterk als consument. U zou zelfs de overeenkomst kunnen ontbinden op basis van non-conformiteit en uw geld kunnen terugvragen. Neem vrijblijvend contact op om uw zaak verder te bespreken (tel 06-49175526).

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag