Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rechten bij aflopen arbeidscontract

Mijn contract bepaalde tijd loopt af per 30 april 2024. In het voortgangsgesprek op 21 februari werd mij verteld dat het contract niet wordt verlengd (zag ik niet aankomen, heb regelmatig feedback bij mijn collega's gevraagd wat er goed gaat, wat ik kon verbeteren, waar ik hen beter kon ondersteunen, et cetera en van hen geen negatieve feedback gekregen of zaken waar ik aan kon werken). Mijn leidinggevende had hele andere berichten van hen gehoord (heeft hij niet toegelicht) en dat zag er niet goed uit! Ik reageerde met: vertel het maar. Mijn contract wordt niet verlengd.
Ik heb laten weten dat ik dat spijtig/verdrietig vind, het er niet mee eens ben maar hoe nu verder.
Daarop werd mij gevraagd hoe ik dat zelf zag, waarop ik aangaf graag de ruimte en tijd te krijgen een andere baan te zoeken.
Dat kon door middel van vrijstelling van werk dat over een maand, over een week of per direct in kon gaan. Ik heb gevraagd wat dit inhoudt en mij werd verteld: niet werken én spullen (pc, telefoon) inleveren. Ik zou ze laten weten per wanneer ik de spullen zou inleveren. Bij thuiskomst (twee uur later) bleek mijn werkaccount/-mail al geblokkeerd. Ik kon nergens meer bij.
Hoor graag of ik nog rechten heb, of waar ik op moet letten, wat ik moet doen of juist niet moet doen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag