Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rechten als bestuurslid terug, na onterecht uitschrijven

Het gaat om het bestuur van een EHBO-vereniging, en de rechten die wij hebben.
Onze EHBO-vereniging heeft 5 bestuursleden. 4 personen zijn nieuwe gekozen bestuursleden. 1 persoon is herkozen bestuurslid.
Wij allen (5 personen) stonden ingeschreven in de betreffende register. Nu heeft de (herkozen) bestuurslid, die het niet eens is met de stemming, ons allen onaangekondigd uitgeschreven en een NIET-herkozen bestuurslid weer ingeschreven. Door deze actie zijn wij, de nieuwe bestuursleden, al onze rechten kwijt. Tevens gaan de 2 personen die nu ingeschreven staan met dit nummer via een omweg een "nieuwe" vereniging oprichten met de zelfde naam. Ook worden door die 2 personen al onze contacten aangeschreven met de mededeling dat wij frauduleus gehandeld hebben en dat men geen zakelijke overeenkomsten meer met ons (de gekozen bestuursleden) mag aangaan en dat dit nu via de "nieuwe" vereniging moet gebeuren.
Onze vraag: Wat zijn onze rechten als gekozen bestuur, en hoe kunnen wij die terug krijgen. We gaan er van uit dat we GEEN medewerking krijgen van de 2 personen die nu alles obergenomen hebben. Wat we willen is onze vereniging en de Naam van de vereniging terug. En dat er natuurlijk niet een tweede vereniging is met dezelfde naam.
Tevens willen we dat er geen leugens over ons verspreid worden m.b.t. frauduleuze handelingen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag