Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Recht op zorgtoeslag en kindgebonden budget?

Ik stel deze vraag namens mijn dochter: Mijn dochter (1991) woonde t/m januari 2021 anti-kraak en was dan ingeschreven in de GBA van de betreffende gemeente.
Vanaf januari 2021 is ze met haar vriend gaan wonen op een groot perceel waarop meerdere panden staan. Het pand had geen woonbestemming; daarom is ze op papier bij mij gaan wonen. Ik ben gescheiden en woon alleen.
Op 24 augustus 2021 hebben ze een kind gekregen, die staat nu ook op mijn adres ingeschreven. Begin augustus 2022 moesten ze weg uit de woning, bepaalde de eigenaar, en nu bewoont ze samen met vriend en kind oppashuizen van mensen die bewoning willen van hun huis tijdens hun vakantie. Een zwervend bestaan dus. Beiden ontplooien ze activiteiten in de culturele sector. Hebben dus vrijwel geen inkomen en geen bezit. Ze krijgen ook geen toeslagen voor hun kind.
Sinds februari 2021 heb ik een huurcontract met m'n dochter en betaalt ze aantoonbaar € 250,-/maand (tot november 2021 betaald) Omdat we volgens de belastingdienst (BD) als toeslagpartner worden gezien heeft ze geen recht op zorgtoeslag en kindgebonden budget. Familierelatie zou bepalend zijn; ik verdien meer dan de drempel en heb ook vermogen boven de drempel. Mijn vragen zijn:
1) Hebben ze in deze situatie recht op de zorgtoeslag en kindgebonden budget/zijn we toeslagpartners? (BD en sites zijn er niet eenduidig over)
2) Is het huurcontract daarin bepalend? of de familierelatie?
3) Kan het aanvragen van een briefadres bij de gemeente een oplossing zijn zodat ze wel toeslag voor haar kind ontvangt?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag