Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Recht op vrije sector woning?

Ik en mijn vriend hebben een woning aangeboden gekregen via een woningbouwvereniging, mits al onze gegevens correct zijn.
Mijn vriend, hoofdaanvrager, huurt sociale huurwoning via E. en ik via Y. Op de website van E. staat dat als je een sociale huurwoning achterlaat je voorrang krijgt op vrijde sector van E., hier gingen wij van uit. Wij zijn afgewezen omdat hij geen zelfstandige huurwoning achterlaat. Wij wonen beide in een woongroep en merken dat dit vaak verwarring oplevert. Zo ook nu weer. Op zijn woningnet account had hij aangevinkt dat hij een zelfstandige huurwoning achterliet gezien hij een eigen contract heeft. Dit was fout van onze kant want het is dus onzelfstandig. Echter lees je op de website van E.:

Je krijgt voorrang op onze vrije sector huurwoningen als je een:
sociale huurwoning van E. huurt en deze leeg achterlaat.

E. heeft het hier niet over zelfstandig of onzelfstandig.
Tenzij zijn woning niet onder sociale huur valt omdat het gaat over een woongroep. Toen hij zijn huidige woning betrok moest hij voldoen aan alle regels die gelden bij het huren van een sociale huurwoning, en met een huur onder de 400 euro lijkt het mij duidelijk dat dit sociale huur is, en geen vrije sector of middensegment

Wij vinden dan ook beide dat wij recht hebben op de bovengenoemde voorrangsregeling en dus ook op het huis.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag