Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Recht op vervangend matras?

Op 26/1 hebben we een matras besteld. Op 1/2 hebben ze deze verzonden en op 3/2 hebben we het product ontvangen. Binnen 30 dagen mag je het product retourneren. Echter het is nu 16/2 en we hebben sinds deze week ligkuilen in ons matras en worden moe en met rugpijn wakker. Ik heb een mail gestuurd met daarin netjes omschreven hoe en wat en Ik krijg als antwoord: Om u het ongemak van het retourneren van de goederen te besparen, willen wij u een aanbod doen. Als u de goederen houdt, kunnen wij u een korting van 70% aanbieden. Ik wil echter niet een nieuw matras daar aanschaffen. Moeten wij hiermee tevreden zijn, of mogen we andere eisen stellen?
Ik hoor graag van u. Alvast bedankt.

Goedemiddag,

U kunt binnen 14 dagen na levering van het product gebruikmaken van uw herroepingsrecht. Het moet wel gaan om een online aankoop. In dat geval kunt u zonder opgaaf van reden van de koopovereenkomst af. Ook hoort het geen geld te kosten om het product te retourneren. U hoeft dus het aanbod van de verkoper niet te accepteren. In principe mag de verkoper uw verzoek om herroeping ook niet weigeren. Indien u uw dossier verder wenst te bespreken, kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Binnen twee weken is er al sprake van kuilvorming in uw matras. Men verwacht dat een nieuw matras tenminste voor de duur van 5 á 10 jaar meegaat. Dit betekent dat uw matras niet de eigenschappen bevat die u van een matras mag verwachten. Er is sprake van non-conformiteit.

In dit geval dient de verkoper het matras te herstellen of te vervangen, geheel uit zijn eigen kosten. U zult de verkoper de mogelijkheid moeten geven om het matras te herstellen of te vervangen. Geeft de verkoper hier geen gehoor aan, dan kunt u de koop ontbinden.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Leyla Çelik
Juriste Çelik Juridisch Bureau

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag