Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Recht op vergoeding overwerk?

Ik werk in een bouwmarkt waarin ik een kwartier voor aanvang aanwezig moet zijn om de kassalade te tellen, om te kleden en kleine werkbespreking zoals het in het huishoudelijk reglement staat en daadwerkelijk ook zo gebeurd.
Om zes uur sluit de winkel in principe waarna wij nog de kassa's af moeten sluiten, de post afsluiten, de kassalades tellen en als we dan op tijd zijn staan we om kwart over zes buiten maar vaak ik dat nog wat later.
Nu heb ik na de uitspraak van de rechter inzage de callcenter medewerker aangegeven dat ik dus nog geen geldelijke vergoeding heb ontvangen voor deze tijd en dat ik dat graag met terugwerkende kracht gecompenseerd wil hebben omdat ik ook voor en na werktijd nog werkzaamheden moet verrichten. Mijn baas reageert hierop dat het uit collegialiteit en veiligheid is dat we een kwartier voor en na werktijd aanwezig moeten zijn, maar ik moet wel de lade tellen?? Sta ik hiermee in mijn recht en hoe moet ik dit verder aanpakken. Als ik nog verdere vragen had kon ik met haar in gesprek, maar ik wil graag zwart op wit hebben wat hun reaktie hierin naar mij toe is.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag