Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Recht op terugbetaling aanbetaling?

Voor mijn bruiloft op 25-05-2024 heb ik een videograaf geboekt.
Via de mail hebben wij besproken dat ik haar in een kennismaking wilde leren kennen en graag wat meer van haar werk wilde zien en wanneer ze tijd had om af te spreken. Ik ken haar, omdat wij in het verleden hebben samengewerkt bij hetzelfde bedrijf, beiden als fotograaf.
Bij haar op de koffie geweest en besloten dat zij onze video mag maken op onze bruiloft.
Ik heb haar in september 2023 een aanbetaling gedaan van 228 euro.
Nu voelt het toch niet goed om haar te nemen als videograaf. Haar werk spreekt mij niet meer aan i.v.m. de edit die zij gebruikt en heb het gevoel dat zij daardoor niet meer aansluit bij onze wensen. Ik heb haar dit gemeld in een mail op 28-10-2023, 7 maanden voor de bruiloft met het verzoek om de aanbetaling terug te storten.

Zij mailt mij terug dat helaas na overleg met de boekhouder zij niet zo goed nieuws heeft voor mij. Ze kan de aanbetaling niet terug betalen, omdat ze zegt dat ze in de mail heeft beschreven dat deze aanbetaling is bedoeld om haar agenda vrij te houden op onze datum en dat zij andere opdrachten hiervoor heeft moeten afwijzen. Dit heeft zij nooit naar mij toe beschreven in het mail contact. Daarnaast zegt zij mocht je meer informatie willen over dit beleid, verwijs ik je graag naar mijn algemene voorwaarden. Ik heb die nooit gehad en zou niet weten waar ik die moet vinden?
Ik ben van mening dat ik op tijd ben met het annuleren van de opdracht en zij heeft nooit het bovenstaande omschreven vermeld aan mij en/of algemene voorwaarden gegeven aan mij.

Kan ik mijn aanbetaling terug krijgen en hoe kan ik dit dan het beste aanpakken?

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u in verkeert. In principe gaat het om een overeenkomst van opdracht. Deze kan tussentijds worden beëindigd. U bent alleen een vergoeding schuldig voor reeds verleende diensten of als de wederpartij aantoonbaar kosten heeft gemaakt. In mijn optiek is het discutabel dat de wederpartij 7 maanden voor dato al schade lijdt.
Ook moet een ondernemer vóór het afsluiten van de overeenkomst de algemene voorwaarden verstrekken.
U kunt uw aanbetaling terugvragen, door de wederpartij schriftelijk te sommeren binnen een redelijke termijn terug te betalen. Neem gerust contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag