Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Recht op meer alimentatie van mijn vader?

Ik ben in december 18 geworden en nu heeft mijn vader mij gevraagd om te zeggen wat ik nodig heb qua levensonderhoud. Ik heb geen contact verder met mijn vader en dus heb ik hem netjes een brief geschreven over wat ik nodig denk te hebben. Nu kreeg ik daar een antwoord op dat ik maar €162 krijg van hem, omdat dat wettelijk verplicht is. Waarom moet ik dan opgeven aan hem wat ik nodig heb?
Kan ik eventueel dit aanvechten want ik red het daar echt niet mee?

Als je 18 jaar bent geworden, dan heb je recht op alimentatie van je vader totdat je 21 jaar oud bent, tenzij je nog studeert of een opleiding volgt, in dat geval kan de alimentatie worden verlengd tot je 25ste. Het bedrag van de alimentatie wordt bepaald door de rechtbank en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de inkomsten van je vader en je eigen financiële situatie. Vanaf 18 jaar geldt dat er mogelijk meer behoefte is aan kinderalimentatie, zodat inderdaad het bedrag kan worden verhoogd als je kan aangeven wat je behoefte aan alimentatie is.

Het is aan te raden om een advocaat te raadplegen om te beoordelen of je recht hebt op meer alimentatie en hoe je dat het beste kan aanvragen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag