Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Recht op inzage financiën overleden moeder?

Mijn vrouw heeft een broer en zus.
De zus is sinds 1,5 jaar gevolmachtigd zaakwaarnemer van haar moeder, deze zit sinds een jaar in een verzorgingshuis met dementie, de zus regelt alle financiële en medische zaken van hun moeder.
Nu is het zo dat mijn vrouw en broer helemaal geen inzicht hebben in de hele gang van zaken, en dat was nooit zo relevant.
Tot 8 juni de overdracht van de verkoop van het huis van hun moeder was, daar is een aanzienlijk bedrag van overgebleven, schatting 150.000 euro.
Voor de overdracht heeft hun zus aangegeven dat ze een schenking gaat doen, zo groot als de belastingvrije voet. Op 12 juni belt zij ook op dat ze het de volgende dag overmaakt en avonds appt zij nog met de vraag of ze het goede rekeningnummer heeft.
De volgende dag komt er een app dat het donderdag wordt, kan, en later die dag helemaal niet met de mededeling 'even niet want we verdienen allemaal genoeg'.
Daarna wordt het stil en als er naar gevraagd wordt dan wordt ze boos en schiet in de verdediging.
Gisteren heeft de broer van mijn vrouw om inzage gevraagd in de financiële gang van zaken van zijn moeder, want net zoals mijn vrouw vindt hij dit allemaal raar, de zus is verschrikkelijk boos geworden en ziet het als een controle op haar, wat niet de insteek is van mijn vrouw en haar broer, maar meer om te kijken wat komt erin en wat gaat eruit, natuurlijk hebben zij alle twee het gevoel dat er iets niet klopt.
Nu komt de vraag, het is toch een recht van mijn vrouw en haar broer om inzage te krijgen in de financiële gang van zaken van hun moeder?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag