Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Recht op geld terug concert?

Onlangs wilde ik kaarten bestellen.
Daar stond: uitverkocht, maar je kon op de wachtlijst. Een behoorlijk aantal weken later werd ik gebeld dat er 2 plekjes vrij waren en dat ik kon komen. Bij aankomst kaarten halen en betalen.
Na 45 minuten konden we naar boven om het optreden te bekijken. Maar wat blijkt: staanplaatsen en achterin de ring een bank waar je op kon zitten. Het leek niet op het theater van de vorige keer dat wij er waren tijdens een optreden van iemand anders. Nu waren er alleen statafels en staplekken.
Dus wij weg en we wilden ons geld terug. Er volgde via de mail een discussie met van hun kant een uitleg dat een "podium concert" altijd staanplaatsen zijn. Echter, dat staat nergens op de website aangegeven. Is het nu juist dat ik dat had moeten weten?
Ik zou graag willen weten in hoeverre ik het recht heb mijn geld terug te vorderen, temeer daar ik nergens een folder heb gezien. Dat deze artiest zou optreden had ik gezien op Facebook.

Ik hoor graag van u.

Dit was de mail met uitleg:
Beste,

Zoals ik je telefonisch heb aangegeven bestaat de G. uit twee verschillende entiteiten: Poppodium en Theater.
Beiden organiseren concerten of voorstellingen in de G. Dat jij en je man hiervan niet op de hoogte zijn spijt me.
Als Poppodium, waar ik bij betrokken ben, organiseren wij per definitie slaconcerten, tenzij anders aangegeven (zoals bij Y. en B., respectievelijk 3 en 16 september jl.). Hiervan zou je op de hoogte kunnen zijn, mocht je de brochure voor het seizoen 2023-2024 in bezit hebben gehad.
Ook op de door ons verspreide poster stond expliciet dat het concert van M. in de G. een staconcert was.
Ik heb je verzocht jouw reactie op Facebook over het concert van M. te verwijderen, echter begrijp ik nu dat je een nieuw bericht hebt geplaatst en hierbij refereert aan ons telefonisch gesprek. Dat je teleurgesteld bent geen geld terug te ontvangen, begrijp ik. Om hierover te berichten stelt mij weer teleur.
Ik wens jullie veel plezier bij het zitconcert van M. in de V. en ga ervan uit dat hiermee deze kwestie is afgedaan.
Groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag