Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Recht op auto?

Mijn vraag houd mij al enige tijd bezig betreffende mijn overleden partner zijn neef.
Wat is er gebeurd, mijn zwager heeft tijdens zijn leven een auto gekocht voor zijn broer, beiden zijn inmiddels overleden helaas.
Het gaat om een oldtimer chevrolet, omdat mijn partner altijd chevy heeft gereden kreeg hij een oldtimer van zijn broer zodat de wegenbelasting verviel.
Hij is gaan kijken en vond hem geweldig en zijn broer zei: dan koop ik hem voor je, kijk wat er aan moet gebeuren en meld mij dit, ik maak het geld voor de onderdelen naar je over en dan kun je aan de gang. Zijn broer heeft deze auto betaald uit zijn "Jasmin private foundation" op Curacao. Hij heeft hem betaald. Wel had hij de eis dat mijn partner hem op zijn naam moest zetten en verzekeren, dat is gebeurd, helaas is hij 18 mei jl. overleden, mijn partner en ik waren bijna 38 jaar samen en hebben een samenlevingscontract. Ik ben vruchtgebruiker van alles. De auto staat nu op mijn naam, deel 1 2 en 3. (RDW verplicht na overlijden) Nu komt zijn neef op de proppen met het verhaal dat de auto van hun als erfgenaam is geworden, omdat het met geld van de stichting is gekocht. Ik wordt nu geïntimideerd door deze neef en hij eist de papieren op, ik heb geweigerd. Klopt het wat hij zegt? Hij zegt dat het geen schenking is geweest van zijn vader maar dat is het wel, wat moet ik hiermee doen? Is het voertuig van mij of moet het terug naar de kinderen van mijn zwager?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag