Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Recht op auto na relatiebreuk?

Mijn ex en ik zijn sinds februari 2023 uit elkaar. Niet getrouwd, geen samenlevingscontract, wel 3 kinderen, een huis, inboedel en een leuke auto.
Na de breuk ben ik bij hem weggegaan en heb ik een eigen huis gekocht. Hij heeft mij uitgekocht. De inboedel is alleen nooit verdeeld. Met uitzondering van een paar stoelen en schilderijen die ik van mijn ouders heb gekregen, staat alles dus nog bij hem in huis. Volgens mij heb ik recht op de helft van de spullen of een vergoeding als ik nieuwe spullen (zoals kinderkamers) moet kopen. Hij vindt van niet want ik heb afstand gedaan van het huis.
De auto hebben wij nog gezamenlijk in gebruik. Deze heb ik 2 jaar geleden aangeschaft van het geld van de erfenis van mijn ouders. Hij staat alleen op zijn naam, want dat zou voor de belastingdienst voor hem beter uitkomen omdat hij ook zakelijk een auto rijdt.
Nu zegt hij dat de auto van hem is en dat hij hem gaat verkopen. Eventueel wil hij mij wel de helft geven van wat de auto opbrengt. Ik denk dat de auto van mij is, ook al staat deze op zijn naam, ik heb de auto gekocht. Daarnaast hebben wij destijds mondeling met mijn moeder afgesproken dat de auto wel op zijn naam komt, maar als we ooit zouden gaan scheiden dat de auto dan van mij zou zijn. Daar was hij het toen mee eens.

Wat zijn mijn rechten? Heb ik recht op de helft van de inboedel? Is de auto van mij of van hem, omdat hij op zijn naam staat? Moet ik de spullen, zoals stoelen en schilderijen die ik van mijn ouders heb gekregen ook tussen ons verdelen?
Wat als hij volgende week de auto verkoopt, waar hij mee dreigt, heb ik dan nog ergens recht op?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag