Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Recht op atv dagen?

Sinds 2017 heb ik geen weet gehad dat wij atv dagen hebben, wij werken 40 uur per week. Heb ik nog recht op alle atv dagen van de afgelopen jaren? Kan ik deze uit laten betalen? In de cao textiel en aanverwanten kan ik dit niet zo snel terug vinden. Mijn baas wil ons tijd voor tijd geven. Mocht ik hiermee akkoord gaan, tvt, zijn dit dan een soort van bovenwettelijke vakantiedagen tevens?

Art. 2.2 geeft aan:
"Die 2 vrije uren kunnen op verschillende manieren, in tijd of in geld, worden opgenomen. De werkgever beslist hoe - in goed overleg met de OR, PVT en individuele werknemers. Indien de ATV in geld wordt uitgekeerd dan bedraagt de waarde van ATV dag 0,43% van het bruto jaarloon."

Het is belangrijk om na te gaan of er binnen het bedrijf iets is geregeld over dit onderwerp. Er moet in ieder geval overleg plaatsvinden, het is in principe niet eenzijdig.

Als ik art. 2.8 goed lees verjaren vakantiedagen normaal gesproken na 5 jaar. Voor ATV dagen geldt niet per se hetzelfde, maar in dit geval kunnen we daar aansluiting bij zoeken. Daar komt bij dat u niet wist dat u recht had op ATV dagen.

Het is belangrijk om eventuele afspraken goed vast te leggen en daarbij een duidelijke termijn af te spreken indien u kiest voor bijvoorbeeld tijd voor tijd.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag