Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Recht bij gebrekkig huurhuis

Ik leg u graag de volgende situatie voor: mijn 3 huisgenoten en ik hebben sinds 7 weken geen verwarming en warm water meer in huis, ivm een kapotte CV ketel. Een lang verhaal kort: we wachten al 5 weken op een onderdeel wat nodig is om überhaupt vast te kunnen stellen waar het probleem zit. Indien dat onderdeel geïnstalleerd is, kan de monteur pas verder met kijken naar de bron. De temperatuur in huis is variërend van 14 tot 15 graden, op de voorzolder voelen we de tocht, op de zolder is enkel glas en we moeten al 7 weken lang douchen bij anderen, of steenkoud.

Wij hebben geen direct contact met de huisbaas; dit gaat via een verhuurdersbedrijf . Aan dit verhuurdersbedrijf hebben wij wekelijks gevraagd wat de status is, maar zij geven aan dat er ivm ernstig monteur- en materiaaltekort, geen schot in de zaak zit. De huisbaas heeft een contract met dit monteursbedrijf, waardoor er, aldus het verhuurdersbedrijf, geen mogelijkheid is om een andere monteur in te schakelen. Dit alles is tot daar aan toe, maar de huisbaas weigert vermindering van de huur te geven 'omdat er sprake is van overmacht en omdat het huis goed geïsoleerd is'. Ook weigert de huisbaas ons tegemoet te komen door 3 elektrische kacheltjes aan te schaffen van, in totaal, 60-90 euro.

U zult begrijpen dat erg vervelend is voor ons en ik kan me haast niet voorstellen dat wij hier genoegen mee moeten nemen. Nu is mijn vraag: wat is hierin ons recht? Wat moeten wij redelijkerwijs van onze huisbaas verwachten en hoe kunnen we dat het beste aanvliegen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag