Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Recentelijk is mijn bod op een appartement geaccepteerd door de verkoper. Momenteel zijn er onderhandelingen over de bijbehorende koopovereenkomst.
In de advertentietekst van de makelaar staat een oppervlakte van 74m2 vermeldt. Uit de concept koopovereenkomst blijkt dat dit 50m2 betreft incl. berging. De overige 24m2 aan zolderverdieping zitten om niet in een gebruiksovereenkomst met de VvE. Deze overeenkomst is verder niet op papier gezet, buiten de notulen van de desbetreffende VvE vergadering uit 2011. Er zijn tevens meerdere woningen in het complex met dezelfde constructie.
Nu heb ik hier een aantal vragen over.
1. Mag de huidige verkoper deze verdieping meetellen bij de verkoopprijs? Dit is nu immers gedaan en daar is mijn bod ook op gebaseerd.
2. Is deze gebruiksovereenkomst rechtsgeldig?
3. Levert mij dit geen problemen op met taxatie en bijvoorbeeld verkopen als ik verhuis?
4. Is het mogelijk om in deze constructie de bovenverdieping te kopen van de VvE? Moet hierbij dan ook de splitsingsakte aangepast worden?
Ik ben benieuwd wat hier de antwoorden op zijn. Alvast hartelijk bedankt!

Ja dat kan worden verdisconteerd in een verkoopprijs want het vertegenwoordigt een waarde , namelijk gratis gebruik van de zolder . ( geen huur dus) Dat is geldig. U moet letten op de duur of de mogelijkheid van opzegging van het recht van gebruik door VvE . Dat zou de waarde verminderen. De zolder is een gemeenschappelijke ruimte die aan alle eigenaren toekomt , een afzonderlijk deel kopen kan niet tenzij er kamers zijn of kamers kunnen worden gemaakt , dan inderdaad volgt opnieuw splitsing.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag