Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Recent hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht in een andere gemeente. Deze gemeente heeft ons een brief gestuurd met een vragenlijst over de aangekochte woning tbv de WOZ.

Er staan echter vragen in die mijns inziens niets met de WOZ te maken hebben maar privé zijn: zoals op welke datum is voorlopige koopakte getekend, wat was bij aankoop de staat van de afzonderlijke delen in de woning, heb u roerende zaken overgenomen en voor welk bedrag, bent u van plan te gaan verbouwen, wat, wanneer en voor welk bedrag, waren er gebreken ad woning en welke, is er een taxatie rapport, de datum en bedrag vrije verkoopwaarde. etc.

Dit alles onder het mom van het "vaststellen onder welke omstandigheden de koop tot stand is gekomen". Gevolgd door de dreigende vermelding dat het invullen in het kader van de belastingwetgeving verplicht is met verwijzing naar art 30+31 Wet WOZ, art 47+49+50 Alg Wet Rijksbelastingen en Besluit gegevensverstrekking Wet WOZ.

Bovenstaande vragen zijn toch niet van geen belang voor de bepaling van de WOZ-waarde? Via het Kadaster kan men alle relevante opvragen. De belangrijkste info over onze woning is zelfs al voor-ingevuld op de vragenlijst.....

Mijn vraag: kan ik het invullen van die vragen weigeren welke naar mijn menig privé zijn en mij in de toekomst kunnen benadelen bij bepaling van de WOZ-waarde van onze woning?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag