Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


PVC click vloer

We hebben in ons huis een nieuwe pvc click vloer zelf gelegd ,dat kon prima volgens de verkoper, met 10 jaar garantie .We wonen hier nu anderhalf jaar en de vloer gaat helemaal bol staan ,het kliksysteem knapt er gewoon uit. We hebben overal al plakband over de naden geplakt .Nu wil de verkoper , ons vloer niet vergoeden want zeggen ze, die is niet goed gelegd. Maar wij hebben alles gedaan zoals voor geschreven stond op de bijsluiter.
Mijn vraag is moeten we dit zomaar nemen ???

Vriendelijke groeten

De verkoper kan u niet zomaar afschepen als er sprake is van garantie. Mogelijk zal er onderzocht moeten waardoor het probleem is ontstaan. Het kan wel verschil maken of er sprake is van fabrieksgarantie of wettelijke garantie. In sommige gevallen kunt u dus contact opnemen met de fabrikant.

Heeft de verkoper onderzoek naar de situatie gedaan? Zomaar stellen dat het door verkeerd leggen is gekomen zou in een eventuele procedure geen stand houden.

Het is verstandig schriftelijk duidelijk te maken dat u van mening bent dat de vloer goed gelegd is en dat u de verkoper verzoekt onderzoek naar de situatie te doen omdat u denkt dat het aan de vloer zelf ligt. Afhankelijk van hoe daar op gereageerd wordt kan bekeken worden hoe verder te reageren.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Zie ook:
https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantie-binnen-garantietermijn

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag