Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Problemen met particuliere verkoop motor

Vanmorgen heb ik een vw kever motor verkocht aan een meneer uit Belgiƫ.
op mijn advertentie staat dat het om een defect motorblok gaat, (omschreven als: 1641 cc. gat in het carter door waarschijnlijk een afgebroken drijfstang)dit ook via messenger bevestigd en ontvangen door tegenpartij.
echter toen deze meneer mij vanavond een bericht stuurde dat hij de motorcode had opgezocht en bleek dat het om een 1300cc zou gaan was hij niet blij.
ik heb hem uitgelegd dat er bij vw kever motoren de cilinderinhoud kan worden vergroot met een standaard onderblok.
zogenaamde slip in cilinders en zuigers(1600cc) met een grotere capaciteit, waardoor je dus een krachtigere motor kunt maken.
deze meneer vroeg natuurlijk of ik iets voor hem kon betekenen in de zin van zijn geld terug.
op deze vraag heb ik geantwoord: ''heel spijtig om te zeggen maar dan hadden jullie/we dit van te voren moeten samen moeten checken, aangezien het mijzelf niet bekend was dat dit een ander motortype betrof. wist ik niet beter dat dit een 1600 is. en zo is hij ook aan mijzelf verkocht.
daarna bleef het een hele poos stil.
totdat ik een bericht ontving dat deze meneer een verklaring had afgelegd bij de politie in Belgiƫ en dat de politie hem adviseerde dit onderling te regelen, echter schreef hij op het laatst dat als dit niet het geval is hij verdere stappen zal gaan ondernemen.

nu is mijn vraag, welke stappen zou deze meneer kunnen gaan ondernemen en welke gevolgen/consequenties kunnen hieraan vast hangen.
het kan natuurlijk ook zijn dat deze meneer denkt shit wat een domme fout en nu bluft

met vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag