Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Problemen met bezoekregeling

Mijn kinderen gaan om de 14 dagen in het weekend naar hun vader. Deze bezoekregeling is vastgelegd via de rechtbank in 2016. Nu heb ik 5 weken terug een melding gemaakt bij veilig thuis omdat mijn kinderen hebben verteld dat ze geschopt, geslagen enz worden bij hun vader. Er is toen crisishulp ingezet. Nu hebben we het definitieve rapport van de crisishulp gehad, en daar staan adviezen in.
Een aantal van deze adviezen zijn:
- Noodzakelijk dat ouders met elkaar (leren) communiceren in het belang van de kinderen.
- Advies om de kinderen week om week te laten verblijven bij de ene/de andere ouder.
"Dit omdat de kinderen tijd nodig hebben om te "aarden"
- Belangrijk dat er een casusregie functie wordt belegd bij de gemeente, naast de monitoring vanuit veilig thuis
"Dit omdat er nu echt stappen moeten worden genomen in het belang van de kinderen en de hulpverlening weliswaar vrijwillig is, maar niet vrijblijvend

Het laatste punt, daarvan weet ik dat het "opgelegd" wordt. Als er niet meegewerkt wordt in deze hulpverlening, schakelen ze De Raad van Kinderbescherming in. Mijn vraag is of het advies over week om week zwaarder weegt als de vastgestelde bezoekregeling van de rechtbank.

De vader van de kinderen heeft namelijk een brief naar mij gestuurd met daarin dat hij vanaf a.s weekend (dit weekend) de omgang geleidelijk gaat uitbreiden. Sta ik in mijn recht als ik hier niet mee akkoord ga?

Met vriendelijke groet,

Nee de uitspraak van de rechtbank gaat voor. Als u daar niet mee wenst in te stemmen, kan het echter wel verstandig zijn een eigen advocaat in de hand te nemen om daar verweer tegen te voeren. Uw advocaat zal de zaak met u ook uitgebreider kunnen doorspreken en bekijken wat verstandig is om te doen in uw specifieke geval. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag