Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Problemen aankoop auto?

In mei heb ik mijn auto gekocht. Vrijwel meteen problemen met de auto, keer op keer naar de garage terug. Uiteindelijk probleem gevonden. Er moet een nieuwe motor in. Ze houden me niet op de hoogte. Als klant zijnde moet ik steeds bellen met de vraag hoe het er mee staat. En dan krijg je te horen dat er een gereviseerde motor in komt. En dat het hooguit nog 2 weken kon duren. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en heb ik nog steeds geen auto terug. Mijn vertrouwen in de auto en in het bedrijf is zo goed als weg. Wat dan ik hier mee doen?

Het lijkt erop dat u tegen een aantal problemen aanloopt die met de garantie, leveringstijd en communicatie te maken hebben. Volgens Nederlands recht heeft u bepaalde rechten bij de aankoop van producten, waaronder het recht op een deugdelijk product.

Als de auto binnen zes maanden na aankoop mankementen vertoont, wordt volgens de wet aangenomen dat deze gebreken al bestonden op het moment van aankoop, tenzij de verkoper kan aantonen dat dit niet het geval is. Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om het probleem op te lossen.

Helaas is er geen specifieke tijdsperiode waarbinnen de garage de reparatie moet voltooien, maar het moet wel binnen een \"redelijke tijd\". Wat redelijk is, kan afhangen van de specifieke omstandigheden, zoals de aard van het probleem en hoe ingrijpend de reparatie is. Echter, als de verkoper niet binnen een redelijke periode kan repareren, zou u in principe de overeenkomst kunnen ontbinden.

Ten aanzien van de communicatie is het ook niet goed dat zij u niet op de hoogte houden. Als consument heeft u recht op duidelijke informatie.

Op basis van uw situatie kunt u de volgende stappen nemen:

1. Neem schriftelijk contact op met de garage, stel een duidelijke tijdslimiet voor herstel en laat weten dat u de koop ontbindt als de auto niet binnen die termijn is gerepareerd.
2. Als ze niet voldoen aan deze termijn, zou u kunnen overwegen om juridisch advies in te winnen over het ontbinden van de koop.

Let op, dit is een algemeen advies op basis van de informatie die je hebt gegeven. Elk geval is uniek dus het is belangrijk dat je advies krijgt dat specifiek is voor jouw situatie. Het is raadzaam om een jurist of advocaat te benaderen om u hier verder bij te helpen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag