Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Probleem met studie financiering

Vanaf het jaar 2016 tot ongeveer 2019/2020 heb ik opleiding(en) gevolgd op het Cibap vakschool Zwolle.

Ik ben daar tegen problemen aangelopen waar ik later deze mail op in ga. Ik begon deze opleiding op Niveau vier mediavormgever. Maar door problemen op de school, met de school en door wanbeleid van de directie resulteerde die in dat ik onder druk werd gezet een afspraak met de directie van de school te maken die resulteerde dat ik tegen mijn eigen zin na 3,5 jaar afstudeerde, het examen maakte op Niveau 2.

Natuurlijk was ik hier erg op tegen, maar de directie was er erg van overtuigd dat ik de opleiding niet meer aan kon, dit besloten ze nadat mijn laatste stage misliep door problemen met de leidinggevende op die stage. Dit zou voor hun de laatste druppel zijn geweest en voor mijn bestwil hebben ze niet een andere stage willen zoeken, nee. Ze kwamen met een overeenkomst en maakten het duidelijk dat ik geen keuze had. Ze wilden van mij af.
Dat is niet een hyperbool, ze vonden mij een last. Iemand waar ze niet mee konden omgaan.

Ik zei dat ik niet mee wou gaan in de afspraak om op Niveau 2 de opleiding af te maken om verscheidene redenen zoals dat mijn prestatiebeurs niet zo worden afgelost.

Hier zeiden ze dus dat na ik het Niveau 2 diploma heb gehaald ze “Achter gesloten deuren” illegaal dus, voor mij zouden regelen dat de studiebeurs zou worden kwijtgescholden.

Ik ben zelfs met de eigenaar van de school in gesprek geweest omdat ik niet comfortabel was met de wet breken, die hield zijn werknemers de hand boven het hoofd dus dat hielp ook niks.
Ik had daar simpelweg een Niveau 3 diploma moeten hebben, ik had technisch gezien de stage uren al lang behaald met de tijd waarin ik wachtte op school voor begeleiding.

Maar nu dat terzijde mijn prestatiebeurs is nooit afgehandeld en die schuld staat nog steeds open en in mijn onwetendheid wist ik niet dat toen ik op een andere school mijn opleiding probeerde te vervolgen ik niet de volle vier jaar had van de prestatiebeurs, maar dat die doortelde van mij tijd op het Cibap.

Mijn financiering stopt snel en dan wordt het sowieso zoeken naar een baan want ik kan niet lang teren op de 1600 euro die ik over heb gehouden aan de financiering om deze opleiding te betalen.

Ik zou graag op gesprek komen om mijn opties te bespreken. Ik wil graag het verhaal zo goed en duidelijk mogelijk maken en advies en hulp krijgen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag