Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


Private leasecontract ontbinden

Graag zou ik willen weten of het mogelijk is een leasecontract te ontbinden/opzeggen.

Op 25-02-2021 hebben wij een leasecontract getekend de verwachten levertijd was 10 weken. Na de wettelijke 14 dagen bedenktijd is de auto besteld. Wij hebben toen bericht gehad dat u de auto omstreeks week 16/17 zou leveren. Helaas is deze datum verstreken zonder dat de auto werd geleverd en hebben we zelf veel contact gezocht maar niemand kon ons duidelijkheid geven.

Wij hebben op 10 mei een nieuwe verwachte levertijd ontvangen week 35! Deze is nog langer dan de eerste termijn en we hebben er dan ook geen vertrouwen meer in dat deze termijn wel gehaald zal worden.

Nu is mijn vrouw zwanger en gaat binnenkort bevallen, hierdoor zou ik graag zekerheid willen en gewoon de auto willen ontvangen of ontbinden zodat we een 2e hands kunnen aanschaffen.

Heb het hele verhaal uitgelegd aan de leasemaatschappij en deze kunnen niks doen, ik mag ontbinden maar dat kost ons 3 x het lease maandbedrag. Dit terwijl hun niet leveren.
Ook hebben ze aangeboden een tijdelijke voorloopauto te leveren totdat de nieuwe binnen . Voor mij is dit geen optie omdat ik een aanpassing nodig heb in de auto en ik niet zonder mag rijden.

Het lijkt mij toch vreemd als de leasemaatschappij de levertermijn maar onbeperkt mag verschuiven en je zo aan het lijntje kan houden.

Wie kan mij hierin advies geven? Alvast vriendelijk bedankt,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag