Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


PostNL continuering contract?

Ik heb een tijdelijk contract bij PostNL tot 25 september 2022.
Op 3 augustus 2022 kwam Post NL met het volgende persbericht:
Vast contract voor alle postbezorgers van PostNL:
PostNL biedt al zijn postbezorgers een vast contract aan. Dit geldt zowel voor bezorgers die al in dienst zijn bij PostNL, als voor nieuwe collega’s die aan de slag gaan als postbezorger. Dit betekent dat ruim 1.000 postbezorgers met een tijdelijke aanstelling, nu een vast contract krijgen.
Op 16 augustus 2022 ontving ik een aanzegging dat mijn tijdelijk contract niet zou worden verlengd.
De werkgever heeft in principe geen specifieke reden nodig om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet te verlengen.
Maar is met het persbericht geen verwachting gewekt dat ik een vast contract zou krijgen?
Zolang ik bij PostNL werk, heeft mijn teamleider mij nog nooit aangesproken op mijn functioneren. Er heeft überhaupt nog nooit een 1-op-1 gesprek met hem plaatsgevonden.
Ik ben van mening dat PostNL mij met het persbericht publiekelijk (heel Nederland is getuige) een continuering van mijn dienstverband in het vooruitzicht heeft gesteld (vertrouwensbeginsel).

Om juridisch steekspel voor te zijn het volgende.
In het persbericht staat letterlijk: PostNL biedt al zijn postbezorgers een vast contract aan. Je zou dus kunnen zeggen dat het om een aanbod gaat en niet om een toezegging.
Maar vervolgens staat er: dit betekent dat ruim 1.000 postbezorgers met een tijdelijke aanstelling, nu een vast contract krijgen. Dit is volgens mij een duidelijke toezegging. Het wordt mij niet aangeboden, maar ik krijg het gewoon.
Omdat PostNL middels het persbericht mij dus een overeenkomst voor onbepaalde tijd moet aanbieden, gelden de ontslagregels die daarbij horen en zal er een redelijke grond moeten zijn conform artikel 7:669 lid 1 BW.

Klopt mijn redenering?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag