Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Postadres intrekken, mag dat zomaar?

De gemeente Tilburg stelt mijn briefadres in onderzoek omdat ik niet kan aangeven waar ik verblijf omdat ik dakloos ben
Het postadres is bij de gemeente Tilburg
Nu willen ze dit postadres intrekken
Kan dit zomaar. Hoe kan ik bezwaar hiertegen maken?

Het intrekken van een briefadres door de gemeente is mogelijk, maar mag alleen onder bepaalde voorwaarden gebeuren. Een van deze voorwaarden is als je niet langer voldoet aan de voorwaarden voor een briefadres. In uw situatie kunnen complicaties ontstaan als u geen vaste verblijfplaats heeft en dit niet kunt aantonen bij de gemeente.

Echter, de gemeente heeft ook een verplichting om mee te denken en zo nodig hulp te bieden als u geen vast woondadres heeft en dakloos bent. Het heeft de plicht om te helpen bij het vinden van een oplossing, zoals het regelen van maatschappelijke opvang.

Als de gemeente besluit om uw briefadres in te trekken, moeten zij dit doen door middel van een schriftelijke beschikking. Dit is een officieel besluit waarin zij uitleggen waarom zij deze beslissing hebben genomen. Als u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u in bezwaar gaan.

U kunt in bezwaar gaan door een bezwaarschrift in te dienen. Dit moet u doen binnen zes weken na de bekendmaking van de beschikking. In het bezwaarschrift moet u in ieder geval het volgende vermelden:

1. Uw naam en adres
2. De datum waarop u het bezwaarschrift schrijft
3. Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (het is handig om een kopie van de beschikking mee te sturen)
4. De redenen waarom u het niet eens bent met de beslissing

In uw geval zou u kunnen aangeven dat u geen vaste verblijfplaats heeft en afhankelijk bent van het briefadres om post van de overheid en andere instanties te kunnen ontvangen. Het is van belang dat de gemeente hier rekening mee houdt en zoeken naar een passende oplossing.

Vergeet niet om uw bezwaarschrift te ondertekenen en stuur het op naar het adres dat in de beschikking is vermeld. Het kan ook handig zijn om hulp te vragen bij het schrijven van het bezwaarschrift, bijvoorbeeld van een jurist of een maatschappelijk werker. Zij kunnen u helpen om uw situatie duidelijk uit te leggen en uw rechten te verdedigen.

Let op; dit is een oriƫnterend advies. Het is aan te raden om een jurist of advocaat te benaderen om u volledig te adviseren op basis van uw specifieke situatie.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag