Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Positie zieke werknemer tussentijdse beëindiging

Ik heb een jaarcontract dat nog loopt tot 18 juli 2023. Mijn werkgever was tot voor zeer kort nog enthousiast/tevreden over mijn werk.
In de week van 20 maart ben ik een week thuis geweest met burnoutachtige klachten. Ik heb toen een bericht gestuurd naar mijn manager met een toelichting. Ik heb een dochtertje van bijna 2 en die slaap al enkele maanden slecht waardoor mijn emmer even is overgelopen (dat ik combinatie met de vele ballen die ik hoog moet houden). Ik gaf aan dat ik na een paar dagen rust wel weer dacht te kunnen functioneren. Op dat bericht heeft mijn manager in het geheel niet gereageerd (terwijl hij de e-mail al wel meteen op maandag gelezen had). Vorige week, de week erna, ben ik weer gewoon begonnen met werken. De extreme vermoeidheid leek ook echt achter de rug. Ik ben toen zelf maar met hem gaan praten om een en ander toe te lichten (nogmaals). Hij leek toen begripvol en vroeg mij wat er evt qua werk te verbeteren viel om het allemaal wat soepeler te laten verlopen. Ik heb toen een paar dingen aangegeven. In onze teammeeting deed ik dat nogmaals en dat viel toen helemaal niet goed blijkbaar. Verder is er die week gewoon verder gewerkt (ik werk ma-wo).
Nu ben ik gisteren door mijn managers bij heb geroepen. Door de manier waarop wist ik al hoe laat het was. Tijdens een niet zo fijn gesprek gaven ze aan dat mijn contract niet verlengd zou worden. Het is nog 3,5 maand voordat het afloopt maar tijdens het gesprek wilde ze me duidelijk in een richting duwen > dat het van beide zijdes komt. Dat klopt niet. Ze stellen nu voor om nog 1 maand te werken en dan nog 1 maand te betalen. Hier ben ik niet mee akkoord. Er staat nog niets op papier. De personeelsdirecteur gaat de volgende zij die mij gaat proberen te overtuigen.
Nu heb ik gisterenmiddag al even kunnen ervaren hoe t is om in deze situatie op het werk te zitten. De spanning is te snijden. Het zweet breekt me langs alle kanten uit, de zenuwen gieren door m'n lijf. Het is eigenlijk niet te doen.
Vandaag kan ik thuis werken maar morgen moet ik daar eigenlijk weer verschijnen. Mijn meest dringende vraag nu is of ik mij weer ziek kan melden zonder dat het consequenties heeft voor het verdere verloop van de afwikkeling. Ik wil natuurlijk wel gewoon betaald worden tot half juli, het einde van mijn contract.
Er is overigens voor de mededeling gisteren nooit een gesprek aangegaan met mij over mijn fucntioneren dus het kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel.

Dit is artikel 1 van het contract:
Deze arbeidsovereenkomst gaat in op 18 juli 2022 en wordt aangegaan voor de
bepaalde tijd tot 1 juli 2023. Behoudens de wederzijdse mogelijkheid van tussentijdse
opzegging eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli 2023

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag