Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Positie huuraangelegenheid?

Via de website <naam> heb ik een camper gehuurd bij een bij <naam> geregistreerde verhuurder voor volgend jaar mei 2023, duur 2 weken. De website functioneert als platform tussen verhuurder en huurder.
Er is via het platform een overeenkomst afgesloten met de verhuurder en is door mij een aanbetaling gedaan van 580,= als aangegeven in de overeenkomst. De aanbetaling diende gedaan te worden aan de het platform <naam>, die dit bedrag daarna moet overmaken aan de verhuurder. Het platform <naam> is nu failliet gegaan en heeft mijn aanbetaling niet overgemaakt aan de verhuurder, zoals deze mij mededeelde.
Mijn vragen
1. Ik zal <naam> via de curator aansprakelijk stellen voor het niet voldaan hebben aan hun verplichting, de verhuurder te betalen, is dit juist?
2. Kan ik ook in mijn positie blijven in de overeenkomst met de verhuurder, dat mijn aanbetaling voor de huur door mij is voldaan en dat de overeenkomst van kracht blijft daar er door mij een aanbetaling is gedaan, (weliswaar via het platform zoals voorgeschreven is en hij hiervan op de hoogte is) en afgetrokken dient te worden van de totale huursom en bij de huurperiode de rest zal worden voldaan?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag