Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Politie heeft mijn auto gesloopt

1. auto met mijn buitenlands kenteken is in beslag door politie genomen ( 3maanden geleden), omdat de auto op mijn als een nieuwe eigenaar (in Polen) nog niet geregistreerd stond in het buitenlands(Pools) kentekenregister ( ik had alleen een aankoop contract hiervan).
2. Politie gaf aan dat de auto niet in het register staat en dat ik als nieuwe eigenaar 2 weken heb om volledige papieren van de auto geregistreerd te krijgen en die moeten voorgelegd worden op het politie bureau.
3. binnen 2 weken heb ik als de nieuwe eigenaar complete documenten bij het bureau laten zien en per email doorgestuurd . Vervolgens zou ik te horen krijgen van de politie binnen 6 weken wanneer ik de auto op kunt komen halen. Ondertussen is er verteld dat de zaak is overhandigd naar de OM die deze verder overneemt.
4. na 6 weken van niks gehoord te hebben, gaat heb ik als de eigenaar naar het bureau gegaan om te vragen hoe het zit, maar krijgt geen enkele antwoord wanneer ik de auto zou terug gegeven krijgen.
5. weken gaan voorbij, ik hoor niks meer van politie of van de OM.
6. Vandaag is het me gelukt om contact te krijgen met de OM, waarbij ik te horen krijg dat auto is door de politie/of OM volledig gesloopt ( zonder enige informatie aan mij). Geschatte waarde van de auto is 5.000eur.

Vraag: wat zijn mijn rechten hierin ? Ik ben mijn auto kwijt zonder enige document van dat die er niet meer is, ik kan de auto ook niet uit het register in Polen uithalen zonder documenten van politie ? hoe zit het met het verhalen van schadekosten van de auto op politie/OM ? (voor mij is dat volstrekt onwettig wat er gebeurd is).

Alvast bedankt!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag