Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Plaatsen zonnepanelen zonder toestemming?

In verband met een scheiding woon ik sinds juni niet meer in de woning die ik samen met mijn ex-vrouw heb gekocht. Ik verneem nu via het gemeenteblad dat zij een omgevingsvergunning aanvraagt voor het plaatsen van zonnepanelen. Kan zij dat zonder toestemming doen en zo nee, hoe maak ik daar bezwaar tegen?
Ik wil van mijn deel in de woning af, maar mijn vrouw traineert dit vooralsnog.

Wanneer u en uw ex-partner gezamenlijk eigenaar zijn van de woning, dan heeft achteraf gezien uw ex in principe uw toestemming nodig om structurele veranderingen aan de woning te maken, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Een uitzondering zou zijn als er in de huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract andere afspraken zijn gemaakt.

Als u bezwaar wilt maken tegen de omgevingsvergunning, kunt u dit binnen zes weken doen nadat de vergunning is verleend en gepubliceerd. U kunt dit doen bij de gemeente, door het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift. U kunt stellen dat er oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de vergunning, omdat uw toestemming als mede-eigenaar ontbreekt. Let wel, dit heeft geen invloed op de civielrechtelijke zaken (eigendomsrecht), het is puur gericht tegen de omgevingsvergunning zelf.

Het lijkt echter een symptoom van een groter aanhoudend geschil, namelijk de verdeling van de gezamenlijke woning na de scheiding. Ik zou adviseren om dit met een familierecht advocaat of een mediator op te lossen. Hierbij kunnen alle uitstaande zaken worden besproken en opgelost. Het inschakelen van een derde partij kan een effectieve manier zijn om de impasse te verschuiven en zaken in beweging te brengen.
"
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag