Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Permanente make up (pmu) met gebrek

Op 30 maart 2022 heb ik pmu lippen laten doen. Hiervoor heb ik € 500,- betaald. Meteen maak ik een afspraak over zes weken. Twee weken later zag ik geen resultaat. Ik heb telefonisch contact gehad met de kliniek. Ze zei dat je de resultaten pas ziet over een paar weken. Vandaag had ik een afspraak met de kliniek. ik heb haar verteld dat ik geen enkel resultaat zie, maar alleen pijn heb ervaren. Dat geef ze ook toe, ik vroeg of ze mijn geld wou terug storten. Uiteindelijk heeft ze € 150-, terug gestort, terwijl ik haar € 500,- heb betaald. Mag dat ?

Goedemiddag,

heb je een overeenkomst ondertekend? Wat staat daarin over klachten, ontevredenheid, terugbetalingen? Heb je de algemene voorwaarden doorgenomen?

Als de kliniek is aangesloten bij de Geschillencommissie, kan je daar een klacht indienen. Hierbij een soortgelijke zaak: https://www.degeschillencommissie.nl/uitspraken/permanente-make-up-wenkbrauwen-en-eyeliner-onjuist-aangebracht-consument-heeft-geen-vertrouwen-meer-in-ondernemer-consument-krijgt-een-financiele-vergoeding/

Ook de Consumentenbond kan helpen, je kan eerst je klacht indienen via het Klachtenkompas, daarna eventueel nog een brief sturen (op hun website staan voorbeeldbrieven) en je kan telefonisch contact opnemen voor verdere juridische hulp. Een lidmaatschap is voor 7 dagen gratis te proberen en er is geen wachttijd voor nieuwe leden, zie https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/klacht-dienstverlener?icmp=juridischadvies_home_tekstlink_keuzehulpklachtdienst

Als dit allemaal niet helpt kan je het best een advocaat gespecialiseerd in contractenrecht contacteren, mogelijk is een brief van de advocaat genoeg voor volledige vergoeding en zo niet kan hij of zij een procedure opstarten. Dat kost geld maar je advocaat kan een proceskostenveroordeling vragen, als jij in het gelijk wordt gesteld door de rechter kan de rechter dan bepalen dat de wederpartij je advocaatkosten betaalt. Dit is alleen aan te raden als je advocaat aangeeft dat de kans groot is dat jullie gelijk krijgen.

Met vriendelijke groet,
Jolien

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag