Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Per 31-3-2013 verloopt mijn contract af en heb ik gister te horen gekregen dat deze om economische reden niet verlengt wordt. Dit betreft een 0-uur en 16-uur contract, echter heb ik de afgelopen 18 maanden gemiddeld 32 uur gewerkt. De afgelopen weken is me verteld dat ik een vaste aanstelling zou krijgen. Dit zou mijn ‘vierde’ contract worden. Nu blijkt dat ik per 31-3-2012 eigenlijk al een vast contract had moeten krijgen. Toender tijd heb ik mijn baas daar op aan gesproken en hebben ze me een formulier laten zien waaruit bleek dat je onder de 27e bij je vierde contract pas een vaste aanstelling zou krijgen, dat heb toen geloofd. Nu blijkt dat deze regel per 1-12-2012 is afgeschaft en ik eigenlijk al een jaar een vaste aanstelling heb. Ze willen me nu een vaststellingsovereenkomst van 32 uur laten tekenen. Wat te doen?

Zoals ik inderdaad begrijp heeft u nu een vast contract. Als u de afgelopen tijd gemiddeld 32 uur heeft gewerkt, dan is het voorstel van de werkgever wat dat betreft ook redelijk. Maar voordat u de vaststellingsovereenkomst ondertekent is het wel verstandig deze te laten beoordelen door een arbeidsrechtjurist om er zeker van te zijn dat uw rechten gewaarborgd blijven.

Beoordeel dit antwoord:

De regel dat je een vierde tijdelijk contract kunt geven onder de 27 jaar is per 1 januari 2012 al gewijzigd. Als u een vierde contract heeft gekregen op 31-03-2012 dan heeft u nu een vast contract. Het contract loopt dus op 31-03-2013 niet af. Als de werkgever wil beëindigen dan moet hij een ontslagvergunning vragen bij het UWV of ontbinding bij de kantonrechter. U mag ook samen met de werkgever een vaststellingsovereenkomst tekenen. Ik adviseer u daarbij wel een jurist in te schakelen want als u dat niet goed doet dan krijgt u misschien geen WW of minder. .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bij de vaststellingsovereenkomst geven ze me alleen op papier dat ik gem. 32 uur heb gewerkt. Aangezien ik een vast dienstverband heb hoef ik hier toch niet mee akkoord te gaan? Wat zijn mijn kansen als ik het een wil vechten?


U hoeft niet akkoord te gaan. Als u niet akkoord gaat dan zal uw werkgever een ontslagvergunning moeten vragen bij het UWV. Ook kan hij naar de kantonrechter en ontbinding vragen. De kans van slagen is afhankelijk van hoe goed uw werkgever kan aantonen dat er sprake is van een slechte financiële toestand van het bedrijf en dat u de aangewezen persoon bent om ontslagen te worden rekening houdend met de regels die hiervoor gelden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag