Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Per 1 januari 2008 ben ik samen met een bekende een vof gestart. In 2010 zijn wij een langdurig contract aangegaan (72 maanden) voor het leasen van apparatuur. Per 1 september 2011 is de andere vennoot uitgestapt wegens tegenvallende resultaten en ben ik verder gegaan als eenmanszaak.

Sinds juli 2011 proberen wij in gesprek te komen met de leverancier omdat de resultaten tegen vielen en wij aan zagen komen dat het overeengekomen termijn bedrag in de toekomst niet kon worden voldaan. Daarnaast is een conflict ontstaan over de hoogte van de facturen die wij ontvingen van de betreffende leverancier. We zijn nu 1,5 jaar verder en de leverancier heeft geen moeite gedaan onze vragen te beantwoorden en dreigen nu met een dagvaarding.

Omdat de schulden na 1 september zijn ontstaan wil ik graag weten in hoeverre de andere vennoot nog aansprakelijk kan worden gesteld aangezien hij 'prive' getekend heeft voor het contract.

Wanneer ik een dagvaarding ontvang, wat houd dit dan in?
Wat is het gevolg van deze dagvaarding, houd mijn bedrijf dan op te bestaan, heb ik juridische bijstand nodig.


Het is de vraag hoe de uittreding uit de V.O.F. is geregeld. Ook is niet duidelijk waarom er een conflict over de hoogte van de facturen is. Wat de gevolgen kunnen zijn kan dan ook niet aangegeven worden zonder meer informatie van u. Wel kan ik u aangegeven dat als u gedagvaard wordt dit een gerechtelijke procedure betekent. Als u deze verliest kunt u voor hoge kosten komen te staan. Het is niet zo dat uw bedrijf automatisch ophoudt te bestaan vanwege de dagvaarding. Ik raad u zeker aan om juridische bijstand in te schakelen en nu al, niet pas nadat u gedagvaard bent. U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact op nemen met een van de juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Regelmatig regel ik met vennoten van BV's en Vof's hoe ze uit elkaar gaan. Dat is ene kwestie van praktisch knopen doorhakken met overzichtelijke oplossingen voor soms ingewikkelde vragen.
Als uw vennoot is uitgestapt zonder dat er afspraken zijn gemaakt dien tallereerst naar het VOF-contract te worden gekeken, maar geldt daarnaast op grond van de wet dat hij mede hoofdelijk aansprakelijk is voor de gezamenlijk aangegane schulden. Als u wilt kunt u contact opnemen om de zaak nader te bespreken. Ik vermoed dat dit sneller duidelijkheid geeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag