Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Pensioenkeuze met terugwerkende kracht wijzigen?

Ik ben in mei '23 gestart bij mijn nieuwe werkgever. Op mijn personeelsformulier (geen bijlage) koos ik voor 'wel' pensioen, maar ik was niet op de hoogte van de premie. 'Mijn werkgever komt nog wel met het voorstel,' dacht ik. Er was ook geen CAO over de berekening van het pensioen.
Sinds juli jl. zit ik in de ziektewet en de kans is groot dat ik ziek uit dienst ga op 30 november. Wat krijg ik aan ziektewet-uitkering? De Arbo-arts verwees naar 70% van mijn SV-loon. Ik had nog nooit van een SV-loon gehoord. Sinds ik in dienst ben, had ik ook nog nooit een loonstrook ontvangen van mijn werkgever. Ik weet niet waarom ik geen loonstrook ontving en ik durfde er niet naar te vragen omdat mijn werkgever zich kil gedroeg.
In augustus had ik de moed verzameld en vroeg ik mijn werkgever om mijn loonstrook en de hoogte van mijn SV-loon. Mijn collega mailde enkel mijn augustus-loonstrook. Kennelijk is mijn SV-loon ruim € 400,- minder dan mijn brutoloon. Dat schijnt pensioenpremie te zijn. Ik wist niet dat dit zo'n hoog bedrag is en dit wil ik niet. Kan ik mijn pensioen-keuze met terugwerkende kracht wijzigen van 'wel' naar 'niet'?

Met vriendelijke groet,
Carolien Zimmerman

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag