Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Pensioen niet geïndexeerd?

Ik heb bijna 35 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt maar ben in 2015, na conflicten over de functionering, met een vaststellingsovereenkomst weggegaan. Sinds 2021 ontvang ik mijn pensioen en ik bemerkte pas sinds kort dat dit niet werd geïndexeerd. Ik heb contact met mijn werkgever opgenomen om ze hierop te attenderen en dat mogelijk aan te passen.
Ik kreeg een email terug waarin stond dat (volgens het pensioenreglement) het pensioen in 2015 nog 1 keer is geïndexeerd, maar dat ik er daarna geen recht meer op zou hebben en dat ik dat dus ook niet meer kon claimen.
(ex)collega's die wel tot hun pensioenleeftijd zijn blijven werken worden wel geïndexeerd.
Dit lijkt me zeer oneerlijk en volgens mij ook niet volgens de wet. Een kennis van mij, die bij Achmea heeft gewerkt, is wat gaan zoeken en volgens hem zou in artikel 58 van de pensioenwet staan dat deze gang van zaken niet zou zijn toegestaan en dat een wet boven een pensioenregeling zou gaan.
De vraag is nu heeft mijn kennis gelijk en mag het wettelijk niet? Als dat zo is, wat moet ik nu dan doen? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik alsnog die indexering krijg?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag