Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Parkeersituatie aanpassen in mandeling gebied

Ik heb een woning gekocht en bij de notariële documenten was een situatietekening aangehecht. Op deze tekening is aangegeven welke parkeerplaatsen voor algemeen gebruik zijn en welke parkeerplaatsen gebonden zijn aan welke woning en dus privé parkeerplaatsen zijn. In de statuten is de volgende regeling opgenomen:
" a. de levering van gekochte zal tevens inhouden het gebruik van een toegangsweg van en naar de openbare weg alsmede ten aanzien van de bouwnummers 19 tot en met 22 en 41 tot en met 45 het gebruik van een specifiek toegewezen autostalplaats en daarop aanwezige voorzieningen, zonder daarvan overigens de enige eigenaar te zijn. De verplichting als bedoeld in artikel 5:46 van burgelijk Wetboek met betrekking tot de autostalplaatsen wordt uitdrukkelijk niet uitgesloten. De toewijzing van de stalplaatsen vindt plaats doordat de situatietekening dezelfde aanduiding geeft aan de autostalplaats als aan de bouwkavel waaraan deze autostalplaats is toegewezen".

In regelementen artikel 15 is opgenomen 1) De algemene vergadering kan 1 of meerdere reglementen vaststellen (en kan deze wijzigen), waarin onderwerpen worden geregeld waarin door deze statuten niet of niet volledig wordt voorzien zoals de wijze van gebruik van het parkeerterrein, Het onderhoud van de wegen en eventuele andere gemeenschappelijke voorzieningen en dergelijke. 2) een regelement mag geen bepalingen bevatten, die strijdig zijn met de wet of met deze statuten.

Daarnaast is in elke koopovereenkomst per woning de situatietekening opgenomen zodat duidelijk is welke parkeerplaats bij welke woning hoort.

Mijn vraag is: Kun je de parkeerplaatsen privé en algemeen wijzigen/omwisselen en onder welke voorwaarden. In mijn optiek kan dat niet namelijk zonder de afzonderlijke Akte van leveringen ook mee te wijzigen voor alle woningen en de statuten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag