Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Parkeerboetes kwijtschelden

Omdat ik in het ziekenhuis werk had ik recht op de noodparkeervergunning Amsterdam tot 01-05-2021. Deze vergunning zou automatisch verlengd worden tot 01-07-2021. Per 01-05-2021 ben ik gestart bij een nieuwe werkgever in een ander ziekenhuis, blijkbaar is hierbij mijn noodparkeervergunning opgezegd. Ik was me hiervan absoluut niet bewust tot ik op 16-05-2021 meerdere naheffingsaanslagen parkeerbelasting in de brievenbus, wat neer komt op 9 boetes voor parkeren zonder betalen/vergunning, totaal €768. Mijn nood parkeervergunning voor zorgpersoneel is dus blijkbaar niet verlengd bij het wisselend
van werkgever. Ik heb bezwaar ingediend bij de gemeente waarop ik onderstaand antwoord kreeg.


Uw noodparkeervergunning was geldig tot 1 mei 2021.
Op het moment van controle had u geen geldige parkeervergunning. U had dus op een andere manier parkeergeld moeten betalen. Daarom trekken wij de parkeerbon niet in.
Afdeling Belastingen streeft ernaar de parkeerbon binnen twee werkdagen te versturen. Als een parkeerbon later wordt verstuurd, is dat geen reden om de parkeerbon in te trekken. Een parkeerbon mag tot vijf jaar na constatering worden verstuurd.

U kreeg in korte tijd meerdere parkeerbonnen op dezelfde plaats. Om u tegemoet te komen hebben we besloten dat u alleen de eerste vijf parkeerbonnen moet betalen.

Heeft het zin om voor €50 in hoger beroep te gaan? En welke argumenten moet ik dan gebruiken ? En wat zou dan mijn eis moeten zijn?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag