Overheid, Gemeente, Vergunning
Particulier
Parkeerboetes door intrekking parkeervergunning zonder medeweten?
- Mijn parkeervergunning was ingetrokken omdat ik verhuisd was en niet mijn adres bij de parkeerinstantie had gewijzigd (WEL bij de gemeente maar dus NIET bij de parkeerinstantie)
- Ze hebben me hierover 'geïnformeerd' door een aangetekende brief naar mijn nieuwe adres te sturen
- Ik was niet thuis dus ze hebben de brief niet kunnen overhandigen.
- Ze hebben (zeggen ze) een briefje achtergelaten in mijn postvak met daarin de informatie waar ik de brief kon ophalen en inzien
Ik heb dit briefje echter nooit gezien en ik heb dus ook nooit geweten dat er een brief voor me ergens klaar lag. Ik wist dus ook niet dat mijn parkeervergunning was ingetrokken. Ik wist dus ook niet dat ik per uur moest betalen voor parkeren in de buurt. Mijn onbegrip zit hem vooral in het feit dat deze informatie alleen via een brief wordt verzonden en dat ze hebben gezien dat ik deze brief niet heb ontvangen en dus toch door zijn gegaan met het intrekken van mijn vergunning. Letterlijk AL mijn correspondentie met de gemeente verloopt via de online berichtenbox, zelfs de parkeerboetes die ik dus laatst heb ontvangen. Ik vind dus dat ik niet/slecht ben geïnformeerd en dat ik dus onterecht parkeerboetes heb ontvangen, aangezien het mij niet bekend was dat ik geen parkeervergunning meer had.
Ik ben al in beroep gegaan maar het beroep is afgewezen. Ik wil graag in beroep gaan op die beslissing maar ik zou graag advies willen over de vraag of dit zin heeft. Het kost namelijk toch al gauw weer 50 euro.
Sinds 2013 is het in Nederland inderdaad zo dat het op de verantwoordelijkheid van de burger neerkomt om bij elke instantie zijn of haar adreswijziging door te geven. In jouw geval, hoewel de gemeente en de parkeerorganisatie nauw samenwerken, zijn ze aparte instanties en je was verplicht om je nieuwe adres aan beide instanties te communiceren. Ik begrijp dat de gemeente ervoor heeft gekozen om je te informeren met een brief, waarvan je zegt dat je deze niet hebt ontvangen. Juridisch gezien kan dit echter lastig zijn om te bewijzen.
Een tweede bezwaar of beroep tegen het besluit van de gemeente zal een nieuwe kost met zich mee brengen. Het kan zin hebben als er sterke argumenten zijn die nog niet zijn meegenomen in de eerdere besluitvorming. Als je bezwaar en argumenten echter al volledig zijn onderzocht en afgewezen, kunnen de kansen op een succesvol tweede beroep beperkt zijn. Je kunt overwegen of het de moeite en de kosten waard is.
Het kan nuttig zijn om professioneel juridisch advies in te winnen voordat je verder gaat. Een jurist of advocaat met ervaring in deze zaken kan je mogelijk adviseren over de beste stappen die je kunt nemen en je kansen op succes, gebaseerd op de specifieke details van je situatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.