Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


OZB en rioolheffing voor rekening van huurder?

Ik wil graag 1 of misschien 2 units huren die ik ga gebruiken als kantoorruimtes. De units zitten naast elkaar met elk een eigen (huis) nummer. De eigenaar die de units verhuurt, geeft aan dat ik ook ozb en rioolheffing moet betalen en dat ik daarvoor een aanslag ontvang van de gemeente. Alle overige huurders van de andere units hebben deze aanslag ook ontvangen en twijfelen ook of dit terecht is. De verhuurder en de andere unit huurders geven aan dat de gemeente aangeeft dat ze in hun recht staan. De verhuurder heeft hierover meerdere keren contact gehad met de gemeente.
Ik lees op sites dat ik alleen ozb gebruikersdeel en rioolrecht moet betalen als de unit aan een aantal eisen voldoet. De unit heeft wel een eigen ingang en pantry, wel koud water maar geen warm water. Dus mijn inziens voldoet de unit / units niet aan de eisen die worden gesteld.
Graag wil ik weten waar ik aan toe ben alvorens ik de units ga huren omdat ik anders meteen bezwaar moet maken of een rechtszaak moet starten wat veel geld kost.
Kunt u aangeven aan welke eisen de units moeten voldoen, of het terecht is dat de ozb en rioolrecht aan mij zouden worden gevraagd middels een aanslag van de gemeente en als het niet terecht is dat ik een ozb en rioolrecht aanslag zou krijgen, hoe ik dit al goed kan regelen voordat ik de huurovereenkomst ga tekenen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag