Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Overtreding of misdrijf

Enige tijd geleden was ik geïnteresseerd in meer bewust te zijn over zelfverdediging. Ik ging online en kwam al gauw sportscholen tegen die trainingen geven met een zogeheten kubotan en ze gaven aan dat het een legaal zelfverdedigingswapen was.
Ik heb online ook gekeken en zag ze te koop op verschillende websites.
Dus kocht ik 13 sleutelhangers voor 10 euro in verschillende modellen. Dat was goedkoper dan 1 voor 25 euro op een andere website.
Omdat ik natuurlijk zoveel niet nodig had, heb ik de overige op marktplaats gezet, mijzelf totaal van geen kwaad bewust.
Totdat de politie aan de deur stond met 5 man sterk en ik schrok omdat ze mij vertelde dat het strafbaar was.

Ik heb vrijwillig direct de spullen overhandigd en gezegd dat ik het echt niet wist en me natuurlijk gewoon aan de wet wil houden.
Maar nu moet ik op verhoor komen volgens een brief omdat ik nu verdachte ben van het in bezit hebben van "overige wapens"
Ik ben 42 jaar en heb geen strafblad en heb geen slachtoffers gemaakt of er überhaupt mee buiten gelopen, alleen in huis gehad zonder geweten te hebben dat het niet mocht.
Nu heb ik ook een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd type 2 omdat ik een Amerikaanse burger ben die geboren is in Amersfoort en m'n hele leven al hier in Nederland woont en zowel getrouwd ben hier.

Nu is mijn vraag, heb ik nu per ongeluk een misdrijf begaan? Of een overtreding? Als ze mij schuldig bevinden. En mag ik straks nog wel hier blijven door deze stomme fout? Kunt u mij iets vertellen over de gevolgen of straf want het is mij niet duidelijk omdat overige wapens (ook honkbal knuppels of luchtbuksen) wel kunnen. Deze mag je dan wel hebben thuis als je maar boven de 18 bent. Het is heel onduidelijk. Ik snap er niets van en weet niet goed wat ik nu moet doen.

Ik ben overigens niet aangehouden en in de brief staat ook niet dat ik aangehouden ben.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag