Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Overname bedrijf weigeren en ontslag

Mijn huidige werk wordt binnenkort overgenomen door een ander bedrijf. Ik heb mijn ontslag al ingediend bij mijn huidige werkgever in verband met een andere baan. Mag ik de overname weigeren zodat ik eerder aan de slag kan bij mijn nieuwe werkgever en heeft dit nog gevolgen voor mij?

Alvast vriendelijk bedankt.

Als sprake is van overgang van onderneming, en dat is afhankelijk van de concrete omstandigheden, zal uw arbeidscontract automatisch, dus zonder dat u iets tekent, overgaan naar het nieuwe bedrijf. Het nieuwe bedrijf wordt dan automatisch uw nieuwe werkgever. Het oude bedrijf blijft nog gedurende een bepaalde termijn aansprakelijk blijven voor de verplichtingen op grond van de arbeidsovereenkomst. Als u uw arbeidsovereenkomst hebt opgezegd, zal die opzegging ook gelden voor de nieuwe werkgever. Als de overgang van onderneming eerder plaatsvindt dan de laatste dag van uw arbeidsovereenkomst, bent u verplicht om tot de laatste dag van uw arbeidsovereenkomst bij de nieuwe werkgever te werken. U kan uiteraard met de werkgever afspreken dat u eerder mag vertrekken. Als u nog openstaande vakantiedagen hebt, zou u kunnen voorstellen dat u die opneemt. Uiteraard kan ook de einddatum (laatste dag) van uw arbeidscontract naar voren worden gehaald (advies: wel vastleggen).

Beoordeel dit antwoord:

U kunt weigeren mee over te gaan. In dat geval gaat u niet over naar het nieuwe bedrijf en eindigt uw arbeidsovereenkomst per direct met het oude bedrijf. Kan gezeur opleveren. U moet dan ook de voor, en nadelen tegen elkaar afwegen. Bij weigering staat u in uw recht, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte. Wanneer de oude arbeidsovereenkomst nog maar kort duurt, dan kunt u het advies van Van Orsouw opvolgen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag